Transactiebewerkingspagina

Het kan gebeuren dat er een fout gemaakt wordt wanneer iemand een transactie op de kassa heeft aangeslagen. Deze fouten kunnen via de beheeromgeving hersteld worden door transacties te bewerken. Zo kunnen er producten verwijderd of toegevoegd worden, of kan een betaaltype aangepast worden.

Via de pagina 'Transacties - Transacties' kun je de desbetreffende transactie zoeken.

Hieronder zie je het bewerkingsscherm. Lees onder de afbeelding wat elke onderdeel precies inhoudt.

1. Hier wordt het overzicht van de aangeslagen producten weergegeven. Bij "Aantal" kun je het aantal afgerekende producten bewerken en bij "Prijs" de prijs die betaald is voor de producten. Met het kruisje kan een productregel helemaal verwijderd worden. Wanneer het aantal of de prijs aangepast wordt, wordt de totaalprijs automatisch doorberekend.

2. Aan de rechterkant van het scherm worden de betaaltransacties getoond waarmee de producten die bij nummer 1 afgerekend zijn. Hier kunnen de betaalwijzen of het bedrag per betaalwijze aangepast worden.

Het kan natuurlijk niet zijn dat er in een transactie meer of minder afgerekend wordt dan dat er aangeslagen is. Om een wijziging uit te kunnen voeren moeten daarom het totaalbedrag van de producten en het totaalbedrag van de betaling overeenkomen.

3. Bij de "Samenvatting" wordt een overzicht van de aangeslagen producten en betalingen getoond. Wanneer er een wijziging gemaakt wordt waardoor de betalingen en producten uit balans zijn, dan wordt dat hier duidelijk gemaakt.

4. Bij "Datum" is het mogelijk om de transactie-datum te wijzigen. Vul hier de gewenste mutatiedatum in.
  5. Wanneer je een wijziging doorvoert kun je hier ook een opmerking bij opslaan. Deze opmerking wordt in de rapportage transactiemutaties getoond.

6. Met de "Terug" knop kun je een pagina terug gaan (naar de lijst van transacties) zonder iets op te slaan.

7. Met de knop "Toon meer betaalinfo" kan kortingsinformatie getoond worden in het overzicht van de betalingen:

8. Met de knop "Product toevoegen" kunnen producten aan een transactie toegevoegd worden:

9. Met de knop "Transactie toevoegen" kan een extra betalingstransactie toegevoegd worden:

10. Wijzigingen kunnen met de "Opslaan" knop bevestigd en opgeslagen worden.

Een overzicht van alle wijzigingen blijft bewaard in de transacties mutaties rapportage op de pagina "Rapportage - Transactiemutaties".