Instellen factuurbeheer

Voor het instellen van het factuurbeheer beginnen we met het inrichten van de rekeningen en koppelen deze aan de gebruikers.

Je kunt zelf gebruikers en rekeningen aanmaken. Lees hieronder de stappen.

Handmatig aanmaken van gebruiker en rekening:

Je voegt bij ‘Gebruikersbeheer – Gebruikers’ een nieuwe gebruiker toe:

Je vult alle verplichte velden in en drukt op 'Opslaan':

Vervolgens ga je naar Rekeningen & Passen – Rekening

Hier kan je een rekening toevoegen:

Je maakt zelf een fictief rekeningnummer aan en voeg eventueel een beschrijving toe.

Druk vervolgens op ‘Opslaan en onderdelen toevoegen’.

Je komt dan in de rekeninggegevens terecht en je kan de rekening dan instellen:

Let op! Eerst moet je de status van de rekening activeren voordat je de rekening kan bewerken.

Vervolgens vink je ‘Op naam kopen toestaan ‘ aan en eventueel ook ‘Standaard in op naam overzicht’ (zodat deze ook direct zichtbaar is op de kassa terminal).

Daarna kan je het limiet instellen van de rekening, bv met 100 euro. Je gebruikt hiervoor de knop verhoog limiet.

Als laatste dient de gebruiker gekoppeld te worden:

Als alles gekoppeld staat, ziet de rekening er als volgt uit. Druk daarna op ‘Opslaan’.

De rekening is nu gemaakt, gekoppeld en ingesteld met een limiet:

Als alle gebruikers gekoppeld zijn met een rekening en ingesteld zijn met een limiet, dan kan er op de kassa gewerkt worden met de ‘op rekening module’.