Invullen productenlijst met supplementen

Hieronder vind je de uitleg over het invullen van de Excel productlijst import. Dit is de uitgebreide uitleg voor als je met supplementen gaat werken. Mocht je dat niet doen klik dan hier om te lezen hoe je een standaard import met producten kunt doen.

Klik op de link onderaan de pagina om het voorbeeldbestand van de productenlijst te downloaden.

Het invullen van de productenlijst is erg gemakkelijk. In het zojuist gedownloade Excelbestand vul je de producten in zoals je die op de kassa wil zien. Download dit bestand en vul de tabel in 'Blad1' in. Zo kun je de producten zoals die bij jouw locatie verkocht worden aan ons doorgeven. Wij importeren deze lijst uiteindelijk in jullie kassasysteem, zodat alles in één keer klaar staat.

De gegevens die zijn ingevuld dienen als voorbeeld en kunnen worden overschreven. Je moet ieder veld invullen, tenzij hieronder anders vermeld:

Uitleg invullen Excel bestand - productenlijst met supplementen:

Uitleg: Door de tabel in Blad1 in te vullen kun je de producten zoals deze verkocht worden aan ons door geven. De gegevens die zijn ingevuld dienen als voorbeeld en kunnen worden overschreven. Ieder veld moet worden ingevuld tenzij anders vermeld.
ID: Dit veld is niet verplicht.
Naam kort: Vul hier de naam van de knop op de kassaterminal in.
Naam lang: Dit is de naam van het product zoals het in de rapportage weer wordt gegeven. Deze kan afwijken van de 'Naam kort', maar mag ook het zelfde zijn.
Prijs:  De verkoopprijs van het product in euro's, inclusief BTW.
Muntwaarde:  Wanneer gasten ook met munten (of bonnen) kunnen betalen voer je hier de waarde van het product in munten.
BTW id:

Voer hier de correcte BTW code in voor dit product: 1 = BTW Hoog, 2 = BTW Laag, 3 = Geen BTW, 5 = BTW Mix

Actief: Bepaald of het product verkocht kan worden of niet: 1 = actief, 0 = niet actief
Keuken: Bepaald of er na het afrekenen van dit product op de keukenprinter een bon geprint wordt. 1 = ja, 0 = nee
Bar:  Bepaald of er na het afrekenen van dit product op de barprinter een bon geprint wordt. 1 = ja, 0 = nee
Minimumleeftijd: Wanneer een pashouder die niet aan de ingevoerde minimumleeftijd voldoet een product probeert af te rekenen blokkeert de kassaterminal. Let op, dit is alleen te gebruiken met de KNIP-module. Optie: 18
Categorie: Voer de naam van de categorie in waarbinnen het product ingedeeld moet worden.
Hoofdproduct: Producten kunnen op de kassaterminal in een submenu getoond worden. Wanneer een hoofdproduct (bijvoorbeeld "Tosti") aangeslagen wordt, komt een menu met de subproducten (bijvoorbeeld "Tosti ham / kaas" en "Vlamtosti" naar voren. Wanneer je een product als subproduct onder een hoofdproduct wilt hangen, vult u in de kolom "Hoofdproduct" de naam van het hoofdproduct in.
Hardloper: Wanneer je bij een product in deze kolom een 1 zet, wordt het product in zijn eigen categorie, en in een speciale "Hardlopers" categorie ingedeeld. Uiteraard kan de naam van deze categorie later nog aangepast worden.
Kleur: Voer de kleurcode van het product in. Kleuren worden als "HEX" code ingevoerd. Zie bovenstaande tabel.
EAN code: Optioneel te gebruiken als artikelcodering.
Supplement Wanneer u bij een product in deze kolom een 1 zet, wordt het product een supplement. Deze zijn dan alleen aan te slaan via het supplementen scherm.
Open supplement bij aanslaan Als hier 1 ingevuld wordt opent het supplementen scherm automatisch bij een product. Het is niet toegestaan om een supplement op een supplement aan te slaan, dus de kolom hiervoor moet een 0 zijn.
Standaard supplement categorie Supplementen zijn ingedeeld in een categorie. Voer hier de naam van de supplementencategorie in.
Open Prijs: Bepaald of voor een product een open prijs ingevoerd kan worden. 1 = open prijs 0 = vaste prijs. Een combinatie van beide is niet mogelijk.

Kleurenlabels:

(deze zijn ook te vinden op het tweede tabblad zodat ze te kopiëren zijn)