Nieuwe stijl beheeromgeving

Vanaf maandag 18-09-2017 werken wij met een nieuwe stijl beheeromgeving. We hebben de hele website in een nieuw jasje gestoken. Dit zorgt voor een makkelijker gebruik en duidelijkere pagina's. Hieronder staat een screenshot van hoe de nieuwe stijl eruitziet.

Naast de uiterlijke veranderingen hebben we ook een aantal technische wijzigingen doorgevoerd.

1. Mijn Instellingen

We hebben het mogelijk gemaakt om zelf meer invloed te hebben op hoeveel opties er aan de beheeromgeving toegevoegd worden. Hiervoor is de 'Mijn Instellingen' pagina gemaakt. Deze is te bereiken onder het persoon-icoontje rechtsboven op elke pagina (zie screenshot hieronder). Wanneer je op dit icoontje gaat staan, verschijnt er een menu en vervolgens klik je op de bovenste optie om de pagina te openen.

Vervolgens kun je de volgende instellingen aanpassen:

1. Menu is uitgeklapt: hiermee stel je in of de menu-balk aan de linkerkant standaard is uitgeklapt. Deze optie staat standaard aan, waardoor het menu in en uit te klappen is via dit icoontje icoontje.JPG. Zet je deze optie uit dan klapt het menu automatisch weer in nadat een pagina geopend is.
  2. Toon menu-tabs: hiermee toont het systeem de verschillende tabbladen onder een menu knop standaard bovenaan de pagina. Dit staat standaard uit.
  3. Toon short keys: om extra snel te kunnen navigeren door onze beheeromgeving hebben we een aantal 'short keys' gemaakt. Dit zijn toetsencombinaties die je op het toetsenbord kan aanslaan tijdens het werken in de beheeromgeving, waardoor je kan wisselen van pagina. Zo kom je met Ctrl + Shift + P automatisch in het Productbeheer. Zet je dit vinkje aan, dan zullen de toetsencombinaties verschijnen achter de namen van de tabbladen.
  4. Toon icons in submenu: in de nieuwe stijl maken we gebruik van icoontjes om de verschillende onderdelen van het systeem makkelijk te kunnen onderscheiden. Je ziet ze helemaal links voor de namen in de menubalk staan. Een aantal opties onder deze hoofdindeling hebben we ook icoontjes gegeven, deze staan standaard uit. Wil je deze extra icoontjes zien dan kun je deze optie aanzetten.
  5. Toon quick-launch knoppen: Voor gebruikers die veel met de beheeromgeving werken kan het zijn dat er veel gewisseld moet worden tussen pagina's. Om dit makkelijker te maken hebben we de 'quick-launch' mogelijkheid gemaakt. Als de optie aanstaat verschijnt in de witte balk bovenaan de pagina een zwart plusje. Door hier op te klikken voeg je de huidige pagina, waar je je nu in begeeft, toe aan de opties. Deze slaat hij op in jouw account en elke keer als je de beheeromgeving gebruikt, kun je hierdoor snel naar de eerder opgeslagen pagina.

2. Volgorde

De afgelopen tijd hebben we onderzocht wat de meest gebruikte pagina's zijn en aan de hand hiervan hebben we de volgorde van het menu aangepast. Tevens hebben we opties die bij elkaar horen dicht bij elkaar gezet. Zo staat bijvoorbeeld Productbeheer en Voorraadbeheer (als je hier gebruik van maakt) onder elkaar.

3. Zoekopties

Op sommige pagina's is het soms nodig om te filteren. Alleen door de vele zoekopties neemt dit soms een groot gedeelte van de pagina in. Daarom hebben we de opties ingeklapt en kun je deze oproepen door op "Meer zoekopties" te klikken bovenaan de pagina. Hieronder een voorbeeld uit het gebruikersbeheer.

Bovenstaand filter kan ingeklapt worden tot de grote zoals hieronder te zien is.

Heb je hier vragen over dan kun je contact met ons opnemen via service@lecreditsportif.nl of 030-2767770 optie 2.