Contant in en Contant uit specificeren

Het is mogelijk om de reden voor kas in en kas uit transacties te specificeren. De reden die je hiervoor wilt gebruiken kunnen in de beheeromgeving worden ingevoerd. Deze optie wordt echter pas zichtbaar op de kassa nadat kassasoftware versie 7.1.5.3 (of hoger) actief is.

Hoe stel ik dit in?

Standaard worden er geen opties getoond om een reden voor kas in en kas uit transacties te specificeren. Dit komt omdat er nog geen labels zijn aangemaakt. Op het moment dat ik de labels aanmaak, zullen de redenen verschijnen bij het invoeren van een kas in of kas uit transactie.

In het onderstaande screenshot is te zien waar deze instellingen te vinden zijn.

‘Klantinstellingen’ -> ‘Rapportageinstellingen’ -> ‘Cashflow’ -> ‘Contant in’ of ‘Contant uit’

Vervolgens klik je op ‘+ Toevoegen’ om een nieuwe reden toe te voegen. In totaal kunnen er 9 verschillende redenen aangegeven worden en het is niet mogelijk om zelf tekst in te voeren op de kassa. Vandaar dat het ook vooraf aangemaakt moet worden. Dit is zo gedaan omdat rapportages over het uitgaande en inkomende kasgeld alsnog onmogelijk is.

Eventueel kun je bepaalde labels aanpassen via het potloodje. Ook is het mogelijk om knoppen te deactiveren en later weer te activeren. Vink de desbetreffende labels aan en klik onderaan op de knop ‘Maak selectie actief’ of  ‘Maak selectie inactief’. Als je labels niet meer wilt zien in het overzicht dan moet je ze eerste deactiveren en daarna kun je de optie definitief weghalen met de knop ‘Selectie permanent verwijderen’.

Als je alles hebt ingesteld, is het klaar voor gebruik. Zorg wel dat de kassa opnieuw wordt aangemeld, zodat de nieuwe instellingen worden opgehaald.

Hoe gebruik ik het?

Onderstaand screenshot geeft aan hoe de kassa deze ingestelde labels weergeeft. De werkwijze is niet veranderd en je komt nog steeds in het menu via ‘Beheer’ en vervolgens ‘Kas’ op de kassa. Het enige wat je hoeft te doen, is het bedrag te selecteren, aangeven of het geld in of uit de kassa gaat en waarom je dit gedaan hebt.

Wat zie ik in de rapportage?

In de rapportage komt er bij de ‘Rapportage’ -> ‘Cashflow ’ -> ‘Cash’ een vergrootglas bij de verschillende posten.

Als je daar op klikt, dan klapt het uit en zie je de details.

Mocht je hier nog vragen over hebben, dan kun je contact met ons opnemen via een ticket of de mail op service@lecreditsportif.nl