Een gebruiker zoeken

Wanneer u een groot aantal gebruikers in uw beheeromgeving ingeladen hebt, is het vaak lastig om de juiste gebruiker(s) handmatig terug te vinden. Om dit te vergemakkelijken zijn er twee methoden geïntegreerd waarmee u gebruikers terug kunt zoeken:

1) Via de alfanumerieke balk:

Boven het gebruikersoverzicht wordt een balk weergegeven met daarin knoppen met de letters A tot en met Z en 0-9. Deze knoppen gebruikt u wanneer u op de eerste letter (of cijfer) van de achternaam van een gebruiker wil zoeken. Wanneer u bijvoorbeeld op de B klikt worden alle gebruikers waarvan de achternaam met de letter B begint getoond. Wanneer u alle gebruikers weer wilt tonen klikt u op de knop “A-Z/0-9”

2) Via de filter:
Door middel van de filter kunt u eenvoudig zoeken op verschillende variabelen die aan een gebruiker te koppelen zijn. De filter staat automatisch altijd uitgeklapt. U kunt gebruikers filteren op bijvoorbeeld achternaam, voornaam, rekening saldo en passtatus. Nadat u één of meerdere filter variabelen ingevoerd hebt, drukt u op “Zoeken” om de gebruiker(s) die aan de variabelen voldoen te tonen. Om alle gebruikers weer te geven drukt u op de “Leegmaken” knop en vervolgens nogmaals op “Zoeken”.

Benodigde beheerrechten: Superuser, Gebruikersbeheer