Een gebruiker zoeken

Wanneer je een groot aantal gebruikers in de beheeromgeving hebt ingeladen, is het vaak lastig om de juiste gebruiker(s) handmatig terug te vinden. Om dit te vergemakkelijken zijn er twee methoden geïntegreerd waarmee je gebruikers terug kunt zoeken:

1) Via de alfanumerieke balk:

Boven het gebruikersoverzicht wordt een balk weergegeven met daarin knoppen met de letters A tot en met Z en 0-9. Deze knoppen gebruik je wanneer je op de eerste letter (of cijfer) van de achternaam van een gebruiker wil zoeken. Wanneer je bijvoorbeeld op de B klikt worden alle gebruikers waarvan de achternaam met de letter B begint getoond. Wanneer je alle gebruikers weer wilt tonen klikt u op de knop “A-Z/0-9”

2) Via de filter:
Door middel van de filter kun je eenvoudig zoeken op verschillende variabelen die aan een gebruiker te koppelen zijn. De filter staat automatisch altijd uitgeklapt. Je kunt gebruikers filteren op bijvoorbeeld achternaam, voornaam, rekening saldo en passtatus. Nadat je één of meerdere filter variabelen ingevoerd hebt, druk je op “Zoeken” om de gebruiker(s) die aan de variabelen voldoen te tonen. Om alle gebruikers weer te geven druk je op de “Leegmaken” knop en vervolgens nogmaals op “Zoeken”.

Benodigde beheerrechten: Superuser, Gebruikersbeheer