Gebruiker inzicht geven in andere rekening

Het is mogelijk om bijvoorbeeld als ouder meerdere rekeningen in te zien. De rekeningen blijven apart bestaan maar de bestedingen kunnen ingezien worden vanuit één login en alle rekeningen kunnen in een keer (ook met een verschillend bedrag) opgewaardeerd worden.

Hoe doe ik dit?

Stap 1Zoek de gebruiker die iemand anders inzicht wil geven in zijn/haar rekening. Een veelvoorkomende situatie is dat een ouder de rekening van het kind wil inzien en/of wil kunnen opwaarderen. In deze situatie zoek je naar het kind bij tabblad 'gebruikersbeheer-gebruikers' aangezien je iets gaat veranderen aan de rekening van het kind.

Stap 2: Ga naar het tabblad rekeningen van deze gebruiker en klik weer op het groene potloodje.

Stap 3: De rekeninggegevens van de gebruiker worden zichtbaar.  Onder “Gebruikers” (zie afbeelding) in het midden van de pagina, staat de huidige gebruiker van de rekening. Wanneer je iemand inzicht wilt geven, klik je op: "Extra gebruiker inzicht geven in de rekening".

Stap 4: Het volgende scherm verschijnt:

Selecteer door middel van het drop-down-menu de gebruiker die je inzicht wilt geven en klik op ‘Opslaan’. Je ziet nu de toegevoegde gebruiker bij het kopje ‘Gebruikers’ verschijnen.