Een product aanmaken

Je kunt in de beheeromgeving eenvoudig een product aanmaken.

Hoe doe ik dat?

Stap 1:

Ga naar het tablad “Productbeheer – Producten” en klik onderaan de pagina op "Product Toevoegen".

Stap 2:

Er verschijnt een nieuw scherm. Hier vul je op de betreffende plaatsen de naam van het product in zoals dat getoond wordt op de kassaterminal ( “Naam op terminal”), de naam van het product zoals getoond in de rapportage (“Naam op web”) en de prijs van het product (“Credits”).

Op de pagina 'Productbeheer' - 'Producten' - 'Product toevoegen' kan in het prijzenveld alleen een getal ingetypt worden. Het is mogelijk om een ander type karakter in een prijzenveld te krijgen, namelijk wanneer deze geplakt wordt. Soms komt het voor dat er een "€" in het prijzenveld wordt geplakt of een "O" als "0" wordt gebruikt. Wanneer dit gebeurt wordt een "€" automatisch verwijderd en wordt een "o" of (hoofdletter) "O" omgezet naar een "0", zonder dat er een foutmelding getoond wordt.

Stap 3:

Selecteer het btw-tarief dat gekoppeld dient te worden aan dit product (Hoog (21%), Laag (6%), of Geen BTW (0%)). Schakel het selectievakje bij “Actief” in (door een vinkje te plaatsen, door in het vakje te klikken) zodat het ingedeeld kan worden.

Stap 4:

Ten slotte blijven de vinkjes bij "Bonnetje printen op” (Bar en Keuken) over. Deze vinkjes bepalen op welke printer er geprint moet worden.
Wanneer het vinkje bij “Bar” aangevinkt is, wordt op de barprinter, indien aanwezig, een bonnetje geprint wanneer van de knop "Print laatste bon" gebruik gemaakt wordt. Wanneer dit vinkje bij “Keuken” gezet wordt, zal het bonnetje op de keukenprinter, indien aanwezig, geprint worden.

Stap 5:

De laatste stap: het product ook nog op de kassa plaatsen. Dit lees je in het artikel: Een product indelen op het kassascherm

Benodigde beheerrechten: Superuser, Kassabeheer