Een productcategorie aanmaken

Productcategorieën (of: tabbladen) op de kassa toevoegen doe je via de beheeromgeving. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om in de zomer een extra categorie "IJS" toe te voegen wanneer je ijs verkoopt.

Stap 1:

Ga naar het tabblad “Productbeheer – Productcategorieën”. Hier zie je de categorieën die reeds aangemaakt zijn. Door op de 'Bewerken'-knop voor een categorie te klikken kan je een al bestaande categorie aanpassen. Met de knop "Productcategorie toevoegen" kan je een geheel nieuwe categorie aanmaken.

Stap 2:

Vul achter “Naam op Terminal” de naam in van de productcategorieknop, bijvoorbeeld “Frisdranken”. Deze naam wordt op de knop op de kassa getoond. Achter “Naam op Web” voer je de naam in die je wilt tonen in de rapportage. Doorgaans zijn deze namen hetzelfde maar je kunt er natuurlijk voor kiezen in de rapportage om een meer specifieke naam te tonen.

Stap 3:

Vervolgens dien je te bepalen waar de categorie komt te staan. Dit doe je bij "In panel op rij" en "Panel volgorde".

Stap 4:

Het is ook mogelijk om de Fontgrootte van de producten aan te passen. Let op: je doet dit per productcategorie.

Hoe doe je dit?

• Ga naar de pagina 'Productbeheer > Productcategorieën'. Aan de rechterkant zie je nu ook een nieuwe kolom met 'Fontgrootte'. Deze staat standaard op 'standaard'. Om dit aan te passen druk je op het potloodje aan de linkerkant.

• Er verschijnt een nieuw scherm en daarin kun je de Fontgrootte aanpassen naar de gewenste grootte.

Stap 6:

Automatisch wordt de categorie op 'actief' gezet. Wil je een keer een bepaalde categorie niet tonen op de kassa, dan kan je het vinkje achter 'actief' weghalen. De categorie wordt dan niet meer getoond.

Sla de wijzigingen tenslotte op door op “Opslaan” te klikken.

Benodigde beheerrechten: Superuser, Kassabeheer