Inschakelen en uitschakelen van bepaalde betaalmethoden

Wanneer via de kassaterminal afgerekend wordt kan er gekozen worden uit verschillende betaalmogelijkheden ( zoals Clubcard, PIN, Contant en Wegboeken, enz.). Het kan natuurlijk zo zijn dat één of meer van deze mogelijkheden op jouw vereniging niet (meer) geaccepteerd worden. Het is dan ook mogelijk om deze knoppen in- of uit te schakelen.

Hoe doe je dit?

Ga naar het “Klantinstellingen – Instellingen” tabblad in de beheeromgeving.

Boven in deze pagina wordt het kopje “Toegestane types betaling” getoond met bij iedere betaalmogelijkheid een selectievakje. Wanneer een selectievakje aangevinkt is wordt de betaalmethode getoond op het kassascherm. Je vinkt de selectievakjes aan of uit door in het vakje te klikken. Vergeet jouw wijzigingen niet op te slaan door rechtsonder aan de bladzijde op “Opslaan” te klikken!

Het is ook mogelijk om dit per kassa aan te passen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je op een kassa enkel alleen pinnen wilt toestaan.

Je doet dit als volgt:

Stap 1:
Ga naar de desbetreffende terminal onder Klantinstellingen -> Terminals. Klik op het potloodje.

Stap 2:
Vervolgens selecteer je "Voer beperking in" onder "Betaalmethode". Je vinkt aan welke opties je wilt toestaan op de kassa.

Vergeet vervolgens niet op "Opslaan" te klikken en de kassa opnieuw op te starten.