Wat is een autorisatiecode en hoe maak ik hem aan?

Op de kassa kan je een aantal functies afschermen met een autorisatiecode. Zo voorkom je dat barmedewerkers functies gebruiken waarvan je wil dat ze deze niet gebruiken. Dit kan voor de volgende functies:

- Voor transacties opwaardering
- Voor uitprinten dagtotaal
- Voor verwijderen transacties
- Voor cashflowacties
- Voor inlogacties

Je kunt ook per barmedewerker aangeven welke bovenstaande acties hij wel of niet mag uitvoeren. Hiervoor dien je wel eerst een voor elke barmedewerker een gebruiker aan te maken. Hierna kan je de stappen die hieronder worden weergegeven volgen:

Stap 1:

Je gaat in de beheeromgeving naar het tabblad ‘Gebruikersbeheer – Autorisatiecodes’ en klikt rechts onderaan de pagina op ‘Autorisatiecode toevoegen’.

Stap 2:

In het volgende scherm kan je meteen de code bedenken, de gebruiker koppelen en de acties aanvinken die de barmedewerker met zijn code mag uitvoeren. Klik op ‘Opslaan’.