Inloggen op de kassaterminal inschakelen

Het is mogelijk om de barmedewerkers een autorisatiecode te geven voor het inloggen op de kassaterminal of u kunt instellen dat zij met hun persoonlijke pas kunnen inloggen. Op deze manier weet je precies wie er op welk moment heeft ingelogd op de kassaterminal.

Hoe doe ik dit?

Als eerste moet de functionaliteit ingeschakeld worden:

Stap 1:
Ga naar Klantinstellingen - Instellingen.
Stap 2: Vink de functionaliteit aan, zoals in onderstaande afbeelding. Door een “Timeout tijd” logt de kassaterminal na vastgestelde periode automatisch uit. Bij een “Timeout tijd” van 0 seconden logt de kassaterminal niet automatisch uit.

Hierna moet de autorisatie ingesteld worden: met een code of pas.

a. Autorisatiecode

Stap 1:
Ga via “Gebruikersbeheer – Autorisatiecodes” naar het Autorisatiecode scherm.

Stap 2
:

Met de knop “Autorisatiecode toevoegen” kan er een nieuwe code worden toegevoegd.

b. Inloggen met persoonlijke pas

Stap 1: Ga naar het tabblad Gebruikersbeheer - Gebruikers en zoek de desbetreffende gebruiker.

Stap 2: Klik op het groene potloodje voor de gebruiker en ga naar tabblad Passen van deze gebruiker.

Stap 3:
Klik weer op het groene potloodje voor de pas die u wilt autoriseren om in te loggen op de kassaterminal.

Stap 4:
Vink hier de optie Login toestaan aan en klik op Opslaan. Zie onderstaande afbeelding.

Wilt u meerdere gebruikers (passen) tegelijk aanvinken voor het inloggen dan doet u het volgende:

Stap 1: Ga naar het tabblad Rekeningen & Passen - Passen en zoek de desbetreffende gebruikers

Stap 2: Selecteer de gewenste passen.

Stap 3:
 Scroll vervolgens naar beneden en kies voor Login toestaan op kassa.

Rapportage van de login functie

In de rapportage functie kunt u nu ook inzien hoe vaak en wanneer er ingelogged is door de gebruikers. Ook ziet u welke transacties er zijn gedaan door de barmedewerkers die inlogged zijn.

De rapportage vindt u onder Rapportage -> In- / Uitlog.