Juiste bonnenprinter selecteren voor print bon

Per product kan er aangegeven worden of er wel of geen bonnen geprint worden. Als u één bonnenprinter heeft die wordt gebruikt als bar- en keukenprinter kunt u instellen dat er geen, één of twee bonnetjes worgen geprint. Wanneer u twee bonnenprinters heeft (bar en keuken) kunt u er ook voor zorgen dat er bij beide printers een bon wordt geprint.
Bovenstaande kan van toepassing zijn als u wilt dat wanneer er een patat wordt verkocht, er 1 bon uit de printer naast de kassa komt en 1 bon uit de printer in de keuken komt.

Hoe doe ik dit?

Ga naar Productbeheer - Producten. Achter de producten staan vinkjes of kruisjes bij Bar en Keuken (zie afbeelding hieronder). Wanneer Bar is ingeschakeld wordt er na iedere transactie waarin dit product wordt afgerekend een bar bonnetje geprint. Wanneer Keuken is ingeschakeld wordt er na iedere transactie waarin dit product wordt afgerekend een keukenbonnetje geprint.

Deze vinkjes en kruisjes kunnen worden aangepast.

Klik op het groene potloodje voor het product. Per product kan bij Bonnetje printen op ingesteld worden of er een bar- of een keukenbonnetje geprint moet worden.

afbeelding_1.PNG

 

LET OP: Als er op jouw vereniging gebruik wordt gemaakt van één bonnenprinter die gebruikt wordt als bar- en keukenprinter en je wilt dat er twee bonnen uitkomen bij de printer, dan moet zowel Bar als Keuken aangevinkt zijn.

Hoe je meerdere producten tegelijk selecteert en hoe u deze producten in één keer de locatie Bar of Keuken geeft, lees je hier.