De betaalwijze munten inschakelen

Het is mogelijk om als betaalmiddel munten te accepteren. Om dit mogelijk te maken moeten er een aantal instellingen doorgevoerd worden:

Stap 1:

Ga naar het tabblad Klantinstellingen - Instellingen. Vink de betaalmogelijkheid "Munten" in. Voer in het invoerveld dat nu verschijnt de waarde die één munt in euro's vertegenwoordigd in. Op basis hiervan wordt de omzet berekend.

Stap 2:

Geef op de zelfde pagina de naam van de knop in die op de kassa gebruikt zal worden om muntbetalingen te af te ronden.

Klik tenslotte onderaan de pagina op "Opslaan".

Stap 3:

Vervolgens moeten de producten die met munten afgerekend mogen worden een waarde in munten krijgen. Ga hiervoor naar het "Productbeheer - Producten" scherm, bewerk het product dat u met munten af wilt laten rekenen en voer een waarde in munten in bij "Muntwaarde (optioneel)"

Vergeet de gewijzigde gegevens helemaal onder aan de pagina niet op te slaan!

Let op: wanneer u in één transactie producten met muntwaarde en producten zonder muntwaarde aanslaat, is het onmogelijk om de transactie met de betaalwijze munten te voldoen.