Pin betalen zonder koppeling

Als de pinterminal niet aan de kassa gekoppeld is, kan je deze natuurlijk wel gebruiken om af te rekenen. Dit kan handig zijn wanneer je met een pinautomaat werkt die niet te koppelen is met de kassa van Le Credit Sportif.

Als je een bestelling opneemt, kan je de normale stappen doorlopen. Als de klant wil pinnen, druk je op ‘Betaal’ en vervolgens op de knop ‘PIN’. De kassa geeft dan het volgende beeld:

Hierna kan je op de pinterminal een bedrag invoeren:

• Voer het bedrag in dat de klant moet afrekenen op de pinautomaat. (In het voorbeeld hierboven is dat €1,60).
  • De klant kan nu op de normale wijze de pintransactie op de klantterminal uitvoeren.

Zodra de pintransactie is verwerkt, kan je op de kassaterminal de groene knop 'Betaald' indrukken. Hierna kan je verder gaan met de volgende transactie.

De pinkoppeling in- of uitschakelen:

Indien je een gekoppelde pinautomaat hebt met het kassasysteem van Le Credit Sportif, kan je zelf via de beheeromgeving deze koppeling aan- of uitzetten.

Het aan- of uitzetten van de koppeling doe je via de beheeromgeving. Je selecteert klantinstellingen en vervolgens terminals. Onder de terminals zie je de kassa('s) staan die geregistreerd zijn. Selecteer de kassa die je wil bewerken door op het groene pennetje te klikken. Vervolgens kan je door het vinkje bij "Activeer gebruik pin op terminal," de koppeling aan- of uitzetten. Vergeet vervolgens niet op opslaan te klikken en de kassa eenmalig af- en aan te melden om de wijzigingen op te halen.