Een "No-Sale" pas (aanmaken)

No-sale passen zijn passen waarmee consumpties kunnen worden geregistreerd zonder dat er kosten voor in rekening worden gebracht. Zij hebben dan dezelfde functie als wegboekknoppen maar op deze manier kan er ook een limiet worden toegekend aan de no-sale rekening.

Wanneer je een No-Sale pas wilt aanmaken, zal er eerst een gebruiker aangemaakt moeten worden. Heb je dat al gedaan? Wanneer de gebruiker al in het systeem staat kan je deze stappen overslaan.

Je ziet hieronder de instructievideo. Onder de video staat de uitleg in tekst met afbeeldingen.

Stap 1:

Ga in de beheeromgeving naar het tabblad 'Gebruikersbeheer - Gebruikers' en klik onderaan op de knop 1._gebruiker_toevoegen.JPG.

Je komt in een nieuw scherm terecht. Zie onderstaande afbeelding.

Stap 2:
Vul alle gegevens die verplicht zijn in. Dat kan je zien aan het sterretje achter bepaalde vakjes. Klik daarna rechtsonder op 'Opslaan en pas koppelen'.3.JPG

Stap 3:

Je komt in een nieuw scherm. Typ achter 'Pas' het pasnummer in dat je wilt koppelen aan deze gebruiker. Klik het juiste pasnummer aan en het rekeningnummer verschijnt automatisch. Zie onderstaande afbeelding.

Standaard staat de optie 'Ik wil de rekening waar de pas nu aan gekoppeld is, behouden.' Indien je dat wilt, klik op 'Opslaan'.

Stap 4:

De pas is gekoppeld en je ziet onderstaand scherm:

Klik op het groene bewerken knopje aan de linkerkant. Je komt dan in het scherm met alle rekeninggegevens van deze rekening:

Zet een vinkje achter 'No-sale rekening' en vul achter 'Verhoog limiet' een bedrag in. Op deze manier stel je een maximale grens in (een limiet) zodat de gebruiker niet meer kan bestellen. Klik daarna op 'Opslaan'.

Let op: Indien je geen limiet instelt, zal de pas niet werken omdat er geen bestedingsruimte is.