Een combinatie van bestaande rechten maken (rechtengroep)

Je kunt naast de standaard beheerrechten ook een combinatie van bestaande rechten maken. In de beheeromgeving van Le Credit Sportif bestaan een aantal vaste beheerrechten:

• Supersusers
  • Gebruikersbeheerders
  • Kassabeheerders
  • Voorraadbeheerders
  • Rapportagebeheerders

Deze rechten liggen vast en kunnen niet gewijzigd worden. Maar er is wel een mogelijkheid om aangepaste beheerrechten te maken, zodat bijvoorbeeld de rechten voor de rapportage ook weer opgesplitst kunnen worden.

Hoe doe ik dit?

Stap 1:

Ga naar het tabblad ‘Klantinstellingen – Rechtengroepen’. Hier kunnen nieuwe ‘Rechtengroepen’ aangemaakt worden. Een rechtengroep is een verzameling pagina’s waartoe een gebruiker toegang heeft.

Stap 2:

Klik op de knop ‘Aanmaken’ om een nieuwe rechtengroep aan te maken. Zie afbeelding hieronder.

Aangemaakte groepen worden, net als de traditionele rechten, in het ‘gebruiker bewerken’ scherm getoond onder het kopje 'Eigen groepen'. Via deze pagina kunnen deze eigen rechtengroepen aan de gebruikers gekoppeld worden.