Een KNLTB-import

Je kunt de KNLTB-passen activeren zodat deze gebruikt kunnen worden als betaalpas op jouw vereniging. Door een KNLTB-import te doen, worden direct alle nieuwe leden er in gezet en worden de passen geactiveerd.

Hieronder vind je de instructievideo. Daaronder staan de stappen met uitleg en afbeeldingen.

Hoe doe je dit?

Stap 1: Download via de website van KNLTB.Club de ledenlijst en sla deze op als CSV bestand. Deze hoeft niet meer omgezet te worden naar een excel bestand. Maak je nog gebruik van mijnKNLTB dan sla je de ledenlijst op als excel bestand.

Stap 2: Open het tabblad “Gebruikersbeheer - Gebruikers” en klik onderaan.

Klik op:

Stap 3: Het scherm, zoals in de onderstaande afbeelding wordt weergegeven, verschijnt. Blader naar het juiste bestand.

n.b.: Voor bestaande gebruikers zullen alleen nieuwe passen aangemaakt worden als het jaar van uitgifte van de passen is veranderd. Dan zullen nieuwe passen aan bestaande rekeningen gekoppeld worden en blijft het saldo dus behouden.

Let op: Verander het "Jaar van uitgifte" op het moment dat de passen voor het nieuwe seizoen uitgegeven worden.

Stap 4: Klik op

Stap 5: Nu worden de gegevens van de leden weergegeven, zie onderstaande afbeelding. Meteen is te zien onder het kopje 'nieuw?' welke leden nieuw zijn en welke al in het gebruikersbeheer staan. Zij zullen dus hun al bestaande rekening behouden. De nieuwe KNLTB-pas wordt automatisch aan deze bestaande rekening gekoppeld.

Stap 6: Klik nu op:

En klik wanneer de melding verschijnt op “OK”. De import is voltooid. Je ziet de nieuwe leden nu ook in het gebruikersoverzicht terugkomen.