Terminalgroepen aanmaken en bekijken

In het beheer kan je terminalgroepen aanmaken. Zo kan je in de rapportage de resultaten van groepen terminals bekijken. Hiermee kan je bijvoorbeeld twee barterminals samenvoegen en bekijken wat hier is afgerekend.

Stap 1:

Je klikt op ‘klantinstellingen – terminalgroepen’. Hier kan je de groepen aanmaken door onderin het scherm op de knop ‘groep toevoegen’ te drukken. Nu opent er een nieuw scherm waar je de groep kunt toevoegen. Geef hierbij een naam aan die je de groep wilt geven. Hierna kies je voor opslaan.

Stap 2:

Je hebt nu een groep aangemaakt en kunt er nu terminals aan toevoegen. Klik in het zelfde scherm op de knop ‘terminal toevoegen aan groep’ om het venster te openen waar je de terminals kunt toevoegen. In dit venster selecteer je eerst een categorie (terminalgroep) en selecteer je een kassaterminal die je aan de groep wil toevoegen. Nu kies je voor opslaan en de kassaterminal wordt toegevoegd aan de groep. Om meerder terminals toe te voegen zal je stap 2 moeten herhalen.

Stap 3

Je kunt de resultaten van de terminalgroepen nu terugvinden in de rapportage. Kies hiervoor in het beheer voor ‘rapportage – credits uitgesplitst’. In het filter geef je bij terminalgroep aan welke groep je wilt tonen. Hierna druk je op de knop zoeken om het filter te activeren en de resultaten van de terminalgroep naar voren te halen.