Specifieke instellingen leverancier Sligro - Sligro CSV koppeling

Vanuit de module voorraadbeheer kunnen bestellingen gemaild worden naar leveranciers. Bestellingen bij de Sligro kunnen, mits ze op een specifieke manier aangeleverd worden automatisch door de Sligro verwerkt worden. Doordat dit aan de kant van de Sligro helemaal automatisch gaat, kunnen bestellingen dus nog sneller verwerkt worden en is de kans op fouten nog kleiner. Daar moeten een aantal instellingen voor worden doorgevoerd:

1. Ga naar Voorraadbeheer – Leveranciers.
  2. Bewerk een bestaande leverancier of maak een nieuwe leverancier aan. Voer de volgende instellingen in:
  3. Naam: Sligro
  4. E-mail: SligroEDI@sligro.nl
  5. E-mail (CC): het e-mailadres / de e-mailadressen (gescheiden met een komma (“,”) waar je een bevestiging van de bestelling op wilt ontvangen.
  6. Klantnummer: je klantnummer bij de Sligro
  7. Prefix bij ordernummers: optionele reeks met tekens die voor nieuwe ordernummers geplakt wordt.
  8. Het eerstvolgende ordernummer (zonder prefix): het nummer van de eerstvolgende bestelling. Bij nieuwe leveranciers normaal gesproken één. Bij bestaande leveranciers dit nummer niet bewerken.
  9. Actief: aanvinken
  10. Onderwerp E-mailbericht: “** EMAILORDER **” (zonder de “ “. Let op de spatie na de eerste ** en de spatie voor de tweede **)
  11. Inhoud E-mailbericht: standaard inhoud laten staan.
  12. Bijlage versturen als: CSV
  13. Opmaak exportbestand: Sligro

Het is mogelijk om eerst een of meer testbestellingen te doen. Dit kan je doen door niet je eigen klantnummer bij de Sligro, maar nummer 999800 in te voeren. Wanneer je vervolgens een bestelling plaatst, zal deze niet daadwerkelijk door de Sligro verwerkt worden. Je krijgt echter wel de bevestigingse-mails die bij een echte bestelling horen.

Deze testbestellingen komen wel gewoon in het "Bestellingen" tabblad in het voorraadbeheer van de beheeromgeving van Le Credit Sportif naar voren. Deze kan je daarin eenvoudig annuleren, zodat ze niet aan de voorraad toegevoegd worden.

Vergeet niet je eigen klantnummer in te voeren wanneer je klaar bent met testen!