Verschil tussen limiet en credits

Credits

Credits zijn het positieve saldo van een fictieve rekening. Deze fictieve rekening zit aan een clubcard of KNLTB-pas en aan een gebruiker gekoppeld. Zie het voorbeeld van Claire de Vries in afbeelding 1. Zij heeft op dit moment een tegoed van 77,27 credits. 

Om credits op een rekening te zetten, zal deze fictieve rekening opgewaardeerd moeten worden.

Credits kunnen op verschillende manieren worden opgehoogd:

  • Met contant geld aan de bar
  • Met de PIN-pas aan de bar
  • Via iDeal. Je zal dan een Mijn KNIP Online account moeten hebben met inloggegevens. De club moet daarvoor een overeenkomst 'Online opwaarderen' ondertekeningen. 
  • Handmatig via de beheeromgeving. Dit kan handig zijn om credit over te schrijven van de ene naar de andere rekening, of wanneer je iemand eenmalig een vrijwillige bijdrage wilt geven. 

 Afbeelding 1: 

 

Limiet

Het limiet is de grens in de min tot waar iemand mag bestellen. In het voorbeeld hierboven zie je dat de Sponsor Commissie tot 150 euro in de min kan. Ze hebben al voor 23,50 aan bestellingen gedaan.  

Je kunt een limiet instellen omdat je bijvoorbeeld wilt dat een groep of persoon altijd tot een bepaalde grens kan bestellen en dat die groep of persoon later een factuur krijgt en op die manier het bedrag weer voldoet. 

Ook zal je een limiet moeten instellen wanneer je een 'No-Sale pas' wilt aanmaken. 

Meer informatie over No-Sale passen vind je hier: 
Wat zijn No-Sale passen? 
Een No-Sale pas aanmaken