Leverancier aanmaken (voorraadbeheer)

Om een leverancier aan te maken moet je een aantal stappen doorlopen. Hieronder wordt stap voor stap beschreven welke acties je moet ondernemen.
Het aanmaken van leveranciers is niet verplicht. Het voorraadsysteem kan namelijk ook worden gebruikt zonder dat je besteld via het voorraadbeheer.

Stap 1:
Om een leverancier aan te maken ga je naar het tabblad 'Leveranciers' en klik rechts onderaan op de knop 'Aanmaken'.

Stap 2:
Onderstaand scherm verschijnt:

Wil je de leverancier Sligro toevoegen? Zij ontvangen de bestellingen op een specifieke manier. Klik hier om de instellingen door te voeren voor de Sligro als leverancier.

Naam: Vul hier de naam van de leverancier in (verplicht).
E-mail: Vul hier het e-mailadres van de leverancier in.
E-mail (CC): Vul hier het e-mailadres in waar een CC van de bestelling heen gemaild moet worden. Hier kunnen verschillende e-mailadressen worden ingevuld wanneer ze door een komma worden gescheiden.
Klantnummer: Vul hier je klantnummer bij de betreffende leverancier in.
Prefix bij ordernummer: Er kunnen automatisch ordernummers (ter herkenning van de bestellingen) worden gegenereerd. De Prefix wordt bij elke bestelling voor het ordernummer geplakt.
Het eerstvolgende ordernummer(zonder prefix): Bij iedere bestelling zal het ordernummer met 1 worden opgehoogd. Voer hier het nummer in waarop je de telling wilt laten beginnen.
Actief: Hier kan je aangeven of de leverancier actief is.
Onderwerp E-mailbericht: Deze staat al automatisch voor je ingesteld. Wij raden aan de standaard instellingen te behouden wanneer je niet ervaren bent met HTML-opmaak.
Inhoud E-mailbericht: Deze staat al automatisch voor je ingesteld. Wij raden aan de standaard instellingen te behouden wanneer je niet ervaren bent met HTML-opmaak.
Bijlage versturen als:

- Kies hier voor de bestandvorm waarin je wilt dat de bijlage wordt opgeslagen XLS of CSV.

- Kies hierna de manier waarop het bestand moet zijn opgemaakt standaard of Sligro. Let op: Wil je de leverancier Sligro toevoegen? Zij ontvangen de bestellingen op een specifieke manier. Klik hier om de instellingen door te voeren voor de Sligro als leverancier.

Stap 3: Druk op 'Opslaan´. Nu verschijnt de leverancier in het tabblad ´Leveranciers' en is het mogelijk de inkoopproducten aan deze leverancier te koppelen.