Meest voorkomende storingen kassalade

Hieronder de meest voorkomende storingen met de kassalade:

1. De kassalade gaat niet open na een contante betaling
    Grote kans dat de kabel er niet of niet correct inzit.
    Op de kabel tussen de kassalade en de kassa zit aan beide uiteinden een witte label met tekst erop. De kant waarop "CASHDRAWER" staat moet in de kassalade, de kant waar "PRINTER" staat moet in de kassa (en niet in de printer, dit is zeer belangrijk!!).

Heb je geverifieerd dat de kabel correct zit, vraag of ze een KLIK horen als ze een contante betaling doen. Een klik wijst op het correct aansturen van de kassa. Is dit het geval, en gaat de lade toch niet open, kan het zijn dat:
    -de lade op slot zit. Laat deze openmaken met het sleuteltje
    -de lade geforceerd zit. Dit kan komen doordat er een andere lade insert in gedaan is, er iets uitsteekt in de lade waarop deze niet open wilt. Dit is de 'schuld' van de klant. Hij/zij kan proberen met een lang plat voorwerp het klemmende gedeelte te verwijderen. Als uiterste kan de lade op z'n kop gelegd worden en de 4 pootjes verwijderd worden met een kruiskop en de lade opengemaakt worden.
  2. De kassalade is gestolen/inbraak
    In dat geval moet er een nieuwe kassalade verstuurd worden. Kassalade kost 150 (ex) + verzendkosten.
  3. Kan een andere kassalade dan die van LCS aangesloten worden?
    Nee, dat kan niet.
  4. Moet de kassalade elke keer dicht voor de volgende transactie?
    Nee, dat hoeft niet
  5. Kan de "OPEN LADE" knop weggehaald worden?
    Ja, dat kan via de beheeromgeving -> instellingen. Vink "LaKASSALADE" uit en vergeet niet rechtsonder op OPSLAAN te klikken. Na een reboot is de openlade knop weg.