Kasmutaties registreren (Contant In, Contant Uit)

Het is mogelijk om diverse kasmutaties te registreren via de kassa. Dit is erg handig omdat u zo kunt bijhouden waar contant geld voor wordt gebruikt.

U kunt bijvoorbeeld wisselgeld invoeren of bijhouden wanneer u afroomt om te zorgen voor minder contant geld in de kantine. Hier kunt u ook “pin naar contant” faciliteren.

Aan het einde van de dag kunt u op de kassa via de knop 'Beheer - Dagstaat' bekijken wat de mutaties zijn geweest en wat er aan contant geld in de lade had moeten zitten, zie onderstaande afbeelding.

U kunt voor deze functie een autorisatiecode instellen zodat niet iedere vrijwilliger dit kan inzien. Lees hier meer over autorisatiecodes.

U kunt alle kasmutaties ook nog terugvinden in het tabblad 'Rapportage - Cashflow'. Lees hier het artikel over de uitleg van de Cashflow in de rapportage.