Kasmutaties registreren (Contant In, Contant Uit)

Het is mogelijk om diverse kasmutaties te registreren via de kassa. Dit is erg handig omdat je zo kunt bijhouden waar contant geld voor wordt gebruikt.

Je kunt bijvoorbeeld wisselgeld invoeren of bijhouden wanneer u afroomt om te zorgen voor minder contant geld in de kantine. Hier kunt u ook “pin naar contant” faciliteren.

Je kunt dit vinden onder "Beheer --> Kas"

Aan het einde van de dag kun je op de kassa via de knop 'Beheer - Dagstaat' bekijken wat de mutaties zijn geweest en wat er aan contant geld in de lade had moeten zitten, zie onderstaande afbeelding.

Je kunt voor deze functie een autorisatiecode instellen zodat niet iedere vrijwilliger dit kan inzien. Lees hier meer over autorisatiecodes.

Je kunt alle kasmutaties ook nog terugvinden in het tabblad 'Rapportage - Cashflow'. Lees hier het artikel over de uitleg van de Cashflow in de rapportage.