Een pas op- en afwaarderen via de kassa

Lees je liever de uitleg met voorbeelden? Kijk dan hieronder het filmpje.

Een pas afwaarderen

Je kunt via de kassaterminal een clubcard of KNLTB-pas afwaarderen. De clubcard of KNLTB-pas kan dan met een deel worden afgewaardeerd of zelfs helemaal op nul gezet worden. Je kunt het afgewaardeerde tegoed contant teruggeven aan de gebruiker.

Hoe doe je dit?

Stap 1:
Druk rechtsboven op de knop 'Saldo' en maak de keuze voor 'Betaalpas'.

Stap 2:
Leg de clubcard of KNLTB-pas op de paslezer of haal de pas door de magneetstrip.

Stap 3:
De gegevens van de gebruiker en het saldo verschijnen, zie onderstaande afbeelding. Rechtsonder aan het scherm zie je nu de knop 'Afschrijven'.

Stap 4:
Wanneer je op de knop 'Afschrijven' drukt, verschijnt onderstaand scherm. Vul het bedrag in dat je wilt afwaarderen en dus wilt teruggeven aan de gebruiker. Druk daarna op 'OK'. De clubcard of KNLTB-pas is afgewaardeerd. Je kunt het contante bedrag geven aan de gebruiker.

Een pas opwaarderen

Het is mogelijk om via de kassaterminal het saldo in credits van een rekening op te waarderen.

Hoe doe je dit?

Stap 1:

Druk rechtsboven op de knop 'Saldo' en maak de keuze voor 'Betaalpas'.

Stap 2:

Leg de clubcard of KNLTB-pas op de paslezer of haal de pas door de magneetstrip.

Stap 3:

De gegevens van de gebruiker en het saldo verschijnen, zie onderstaande afbeelding. Aan de rechterkant zie je nu de knop 'Opwaarderen'.

Stap 4:

Wanneer je op de knop 'Opwaarderen' drukt, verschijnt onderstaand scherm. Vul het bedrag in dat je wilt opwaarderen. Kies ook voor Contant of PIN.

(Het opwaarderen van een pas via de kassaterminal kan beschermd worden met een autorisatiecode. Lees hier meer over autorisatiecodes). Vul eventueel de autorisatiecode in.

Druk daarna op 'OK'. De clubcard of KNLTB pas is opgewaardeerd.