Handleiding bonmodule

De bonmodule is de vervanging van het handgeschreven briefje dat achter de bar ligt. Met de bonmodule kun je eenvoudig bijhouden wat iemand consumeert. Bonnen kunnen enkel aangemaakt en afgerekend worden via de kassaterminal. Bonnen die niet afgerekend zijn wanneer de kassa wordt afgesloten, worden opgeslagen door de kassaterminal en kunnen later alsnog afgerekend worden. We hebben hier een filmpje van gemaakt. Dit kun je hieronder zien. Wil je het liever in afbeeldingen zien, lees dan verder onder het filmpje.

Hieronder staat beschreven hoe de bonmodule werkt. De uitleg is in vier delen opgesplitst:
1. Nieuwe bon aanmaken en direct bestelling op bon zetten
2. Bestelling op bestaande bon zetten
3. Hele bon afrekenen
4. Gedeelte van een bon afrekenen, gedeelte van bon verwijderen en overboeken

1. Nieuwe bon aanmaken en meteen bestelling op bon zetten.

Stap 1: Wanneer je iets op een bon wilt zetten, kan je een bestelling doen, waarna je in het afrekenscherm kiest voor de knop ‘Bon’

Stap 2: Na het kiezen van de knop ‘Bon’, krijg je onderstaand scherm te zien. Klik op ‘Nieuw’ om een nieuwe bon aan te maken.

Stap 3: Door middel van het toetsenbord kan je de nieuwe bon aanmaken en een naam geven. Kies daarna een kleur en klik op ‘Opslaan’.

Stap 4: Je ziet dan onderstaand scherm. De naam van de bon is aangemaakt. Je dient nog de producten op de bon te zetten door op ‘Zet op bon’ te klikken. De bestelling is geplaatst.

2. Bestelling op bestaande bon zetten

Stap 1: Wanneer je iets op een bon wilt zetten, kan je een bestelling doen, waarna je in het afrekenscherm kiest voor de knop ‘Bon’.

Stap 2: Na het kiezen van de knop ‘Bon’, krijg je onderstaand scherm te zien. Klik op de bon waar je de producten op wilt plaatsen.

Stap 3: De desbetreffende bon wordt geopend. Bovenaan zie je de producten die al eerder op de bon geplaatst zijn, onderaan de producten die je net hebt geselecteerd. Kies voor ‘Zet op Bon’. De bestelling is verwerkt.

3. Hele bon afrekenen Stap

Stap 1: Als je een bestaande bon wilt afrekenen, druk je op de knop ‘Saldo’ rechtsboven op het bestelscherm. In het volgende scherm kies je voor de knop ‘Bon’.

Stap 2: Hierna kom je in het volgende scherm, waar je de juiste bon kan selecteren.

Stap 3: Hierna volgt het scherm met daarop alle producten die op de bon zijn geplaatst. Kies voor de optie ‘Betaal’.

Stap 4: Je komt in het betaalscherm terecht. Hier kan je kiezen op welke manier de bon afgerekend wordt. (Het is niet mogelijk de bon middels de ‘Munten’ knop af te rekenen.)

4. Gedeelte van een bon afrekenen, gedeelte van bon verwijderen, gedeelte overboeken.

Je kunt kiezen om een aantal producten op de bon los af te rekenen. Ook kan je producten van een bon afhalen of overboeken naar een andere bon. Door op de producten in de bestelling te drukken, kan je deze selecteren om apart af te rekenen, van de bon af te halen of over te boeken.

Je kunt ook een voorschot doen. Hieronder zie je bijvoorbeeld dat er op deze bon al een voorschot van 5 euro is bestaald.