De kassa kan niet online aanmelden

Wanneer de kassa niet online kan aanmelden, zal de Aanmeld knop grijs zijn (zoals onderstaande foto). Dit wijst erop dat er geen actieve internet verbinding is.

• De meest voorkomende oorzaak hiervan is dat er een internetstoring is op de vereniging/locatie.
  • Controleer of de internetkabel correct aangesloten is in zowel de kassa, als de router (of switch/hub). Dit voorkomt verhelpt 90% van alle storingen. Zie hiervoor ook het installatie schema van de kassa.
  • Reset de router/modem en daarbij ook de switch/hub.
  • Indien u ook een pinautomaat heeft, controleer of deze wel werkt. Werkt deze wel, kunt u proberen de internetkabel van de pinautomaat in de kassa te monteren en na te gaan of de kassa dan wel kan aanmelden.
  • U kunt de internetkabel van de kassa ook in een laptop steken. Daarmee kunt u controleren of er een werkende internetverbinding is (vergeet niet uw wifi uit te schakelen op de laptop).
  • Mogelijk is de internetkabel (UTP) gebroken of gebogen. Installeer hiervoor een nieuwe kabel.