Overzicht transacties per weekdag

Hoeveel transacties u verwerkt op bepaalde weekdagen en tijdstippen is te achterhalen via Rapportage -> basisgegevens.

• Hier kunt u een periode selecteren -> zoeken.
  • Export transacties naar Excel.

U kunt de gegevens nu openen in een excel document.

• Stap 1 is om de weekdagen toe te voegen.
    Dit kan door in een extra kolom (I) de volgende formule te gebruiken. =TEKST(G2;"dddd")
    -G2 verwijst naar Datum aangemaakt.
    -Dat ziet er als volgt uit.

• Kolom I, Rij 2 geeft nu de weekdag aan.
    Vervolgens kunt u deze formule kopieren voor alle rijen. (naar beneden)
  • Klik vervolgens op de TAB invoegen -> draaitabel -> nieuw werkblad -> OK.
    Zie hieronder.

• U ziet nu een lege draaitabel in een nieuw werkblad verschijnen.
  • Selecteer bij draaitabelvelden (rechts) TransactieID & Datumaangemaakt
  • Bij Som van de Transactie ID -> waardevaststelling op aantal zetten, zie hieronder.

• Datum aangemaakt aanpassen naar uren.
    -Rechtermuisknop op Datum aangemaakt.
    -Groeperen
    -Selecteer alleen uren.
    -Zie hieronder.

• Bij de draaitabelvelden (rechts) Uren de-selecteren -> weekdagen selecteren -> uren selecteren.
    -Hiermee komt de tabel er beter uit te zien.
    -Zie hieronder.

• Grafiek maken van de data
    -Selecteer de tabel
    -Via de Tab bovenin invoegen -> aanbevolen grafieken -> gegroepeerde kolom -> OK

• Zie hierboven in de grafiek om een dag in de week te selecteren.
  • Hieronder het resultaat voor een dinsdag.

• Toevoegen omzet
    -Selecteer de tabel ->selecteer in de filter betaald

• Rechtermuisknop op de grafiek ( -> zie hieronder rode cirkel)
    -Ander grafiektype
    -Selecteer bij secundaire As som van betaald.
    -Ok.

• De grafiek laat nu het aantal transacties en de omzet op de dag van de week zien.