Deelbetalingen en korting doen op de kassa

Lees je liever de uitleg met voorbeelden? Kijk dan onder het filmpje.

Deelbetaling

Met de “Deelbetaling” knop in het betaalscherm kun je een betaling opdelen. Bijvoorbeeld: wanneer je een totaal van 15,- producten hebt aangeslagen, kun je ervoor kiezen om 5,- contant en de rest met PIN af te rekenen.

a) Sla eerst de producten aan die je wilt afrekenen.
b) Kies vervolgens “Betaal”.
c) Druk daarna op “Deelbetaling”.

d) Voer het bedrag in van het eerste deel van de betaling en kies OK.

e) Selecteer nu de betaalwijze waarmee je het eerste deel wilt betalen.

Nadat het eerste deel betaald is, kan er direct een andere betaalwijze voor het overige deel gekozen worden of kan er opnieuw een deelbetaling gedaan worden.

Om deze optie in te schakelen kun je via de beheeromgeving. Als je bent ingelogd ga je naar het tabblad Klantinstellingen -> Instellingen en schakelt je "Deelbetalingen toestaan" in. Vergeet niet op Opslaan te klikken rechtsonder.

Nadat je de kassa opnieuw hebt aangemeld zal de optie voor deelbetaling beschikbaar zijn.

Korting toekennen

In de nieuwe versie van de applicatie is het mogelijk om bij het betalen van transacties korting te berekenen.

a) Sla eerst de producten aan die je af wilt rekenen.
b) Kies vervolgens “Betaal”.

c) Druk daarna op de knop “Korting”. Voer het kortingspercentage of het kortingsbedrag in.

d) Kies tenslotte de betaalwijze waarmee je de transactie wilt voldoen.

De mogelijkheid om een korting te kunnen geven moet via de klantinstellingen in de beheeromgeving ingeschakeld worden. Standaard staat deze optie uitgeschakeld.

Om deze optie in te schakelen kun je via de beheeromgeving. Als je bent ingelogd ga je naar het tabblad Klantinstellingen -> Instellingen en schakelt je "Korting toestaan" in.

Daarnaast kun je ook de standaard kortingspercentages aanpassen. Dit doe je door een percentage in te voeren. Tussen elk percentage zet je een "|".

Vergeet niet op Opslaan te klikken rechtsonder.