Betaalscherm (kassa) - deelbetaling en voorschot

Het betaalscherm is opnieuw opgebouwd. Wanneer een transactie betaald moet worden, drukt u als vanouds op de “Betaal” knop. Vervolgens opent er een pop-up. In de linkerhelft van de pop-up wordt de bon getoond die uiteindelijk ook geprint wordt, inclusief het totaalbedrag en de BTW. Aan de rechterkant van het scherm worden de actieve betaalmogelijkheden en indien ingeschakeld, de “Deelbetaling” en de “Korting” knop getoond.

1. Deelbetalingen

Met de “Deelbetaling” knop in het betaalscherm kunt u een betaling opdelen. Bijvoorbeeld: wanneer u een totaal van 15,- producten hebt aangeslagen, kunt u ervoor kiezen om 5,- contant en de rest met PIN af te rekenen.

a) Sla eerst de producten aan die u wilt afrekenen.
b) Kies vervolgens “Betaal”.
c) Druk daarna op “Deelbetaling”.
d) Voer het bedrag in van het eerste deel van de betaling en kies OK.
e) Selecteer nu de betaalwijze waarmee u het eerste deel wilt betalen.

Nadat het eerste deel betaald is, kan er direct een andere betaalwijze voor het overige deel gekozen worden of kan er opnieuw een deelbetaling gedaan worden.

De mogelijkheid om deelbetalingen te kunnen doen moet via de klantinstellingen in de beheeromgeving ingeschakeld worden. Standaard staat deze optie uitgeschakeld.

2. Voorschot bonmodule

Het is nu mogelijk om een deel van een bon af te rekenen. Dit is via de “Voorschot” functionaliteit nu mogelijk. Wanneer u het saldo van een bon gaat bekijken ziet u hier ook de “Voorschot” knop. Wanneer u hier op drukt kunt u het bedrag invoeren dat u alvast wilt betalen.

Nadat dit bedrag met een door u gekozen betaalwijze is voldaan, blijft de bon gewoon openstaan.

Uiteindelijk zie je dit scherm.