Gebruik eigen instellingen in de app

Wanneer je de KNIP app hebt gedownload en je logt in met je gegevens, dan zie je in eerste instantie onze voorgeprogrammeerde lay-out. Maar je kunt daar je eigen clubkleuren, logo's en buttons van maken. Hoe je dat doet, lees je hieronder.

1. Hoe kan ik een eigen achtergrond of (club) logo instellen?

Ga in de beheeromgeving naar 'Mijn KNIP Online/App' en klik dan op 'App:opties'. Vink daarna 'Gebruik eigen instellingen' aan (zie afbeelding hieronder).

Je kunt hier verschillende instellingen doorvoeren. Zie de afbeelding van de telefoon waar alle instellingen zichtbaar worden.

• Klantnaam: Als je hier niets invult, wordt de naam getoond die ook in de beheeromgeving getoond wordt. Dit zou je hier kunnen aanpassen.
  • Hoofdkleur: De opvallendste kleur in de app.
    Let op: Kies geen wit! Anders zijn de icoontjes niet zichtbaar.
  • Accentkleur: Tweede kleur die je kunt instellen.
  • HomeScreen: Hier kun je zelf een eigen achtergrond uploaden. Bijvoorbeeld van je eigen kantine, club of speelveld.
  • Logo: Je clublogo wordt dan getoond in de app voor de klantnaam.
  • Klik hier voor de specificaties van de afbeeldingen in de Knip App.

2. Hoe kan ik de namen van de iconen en de iconen veranderen?

Je kunt zelf icoontjes instellen en daar links achter plaatsen. Je kunt dus zelf bepalen hoe jij je knoppen instelt. Je kunt er ook voor kiezen om bepaalde knoppen die wij hebben voorgeprogrammeerd (default) te laten staan.

Ga in de beheeromgeving naar tabblad 'Mijn KNIP Online/App' en klik dan op 'App:buttongrid' (zie afbeelding hieronder).
Je ziet automatisch 5 groene en 1 witte knop. Deze witte knop 'Rekeningen', kun je niet aanpassen.

Wanneer je een eigen knop wilt instellen moet je 4 dingen doen, zie afbeelding 1.

1. Vul een titel in van de knop.
2. Upload een logo bij deze knop, zie hieronder bij stap 3 welke icoontjes je kunt kiezen.
3. Vul de URL in van de pagina waar deze knop naar toe moet linken. (Haal [URL] helemaal weg).
4. Activeer de knop. Wanneer deze 'wit' is, staat hij op actief. Zie afbeelding 2.

Afbeelding 1:

3. Icoontjes toevoegen in de App

Wanneer je icoontjes wil toevoegen in de App, kun je onderstaande icoontjes (bijvoorbeeld 'attention') gebruiken.

Hoe je de icoontjes kunt uploaden in de beheeromgeving:

• Open één van de bijlages hieronder, de voorbeelden staan in het zwart. De bestandjes staan eronder.
  • Je zult nu een geheel wit scherm zien, dit klopt omdat het een wit icoontje is. Het klopt dus dat je nu nog geen icoontje ziet.
  • Druk vervolgens op je rechtermuisknop en klik op 'Bewaar afbeelding als ...'.
  • Geef het icoontje een naam en druk op 'opslaan'.
  • Vervolgens kun je het icoontje uploaden in de beheeromgeving.

In de toekomst gaan we hier iets voor verzinnen, waardoor het makkelijker zal zijn om de icoontjes te uploaden in de beheeromgeving.