Importeren van tennisleden

Je kunt de KNLTB-passen activeren zodat deze gebruikt kunnen worden als betaalpas op jouw vereniging. Voor de KNLTB-import moet wel het juiste ledenbestand geïmporteerd worden, anders zal de import niet werken. Je doet dit via de website van de KNLTB. Zie hier de handleiding over hoe je het juiste bestand kunt downloaden:

KNLTB.CLUB

De KNLTB heeft een nieuw ledenadministratie systeem geïntroduceerd: KNLTB.Club. Dit betekent dat het ledenbestand ook veranderd is. We hebben daardoor de KNLTB import knop wat moeten aanpassen. Nu is het mogelijk om nog op de oude manier en de nieuwe manier de bestanden te importeren via dezelfde knop.
De te volgen stappen zijn hetzelfde gebleven.

Volg onderstaande stappen om het juiste bestand te downloaden uit KNLTB.Club:

Stap 1: Log in op KNLTB.Club.

Stap 2: Ga via Personen > Clubleden in het hoofdmenu bovenaan naar de ledenlijst.

Stap 3: Hier is het mogelijk om leden te selecteren. Je kunt alle leden selecteren of een selectie maken op basis van bijvoorbeeld leeftijd, rollen of abonnementen.

Stap 4: Wanneer je tevreden bent met de gemaakte selectie vind je meteen boven de eerste naam van je selectie de knop ‘exporteer’. Wanneer je hierop drukt, zal er automatisch een .csv bestand worden gedownload van de gemaakte selectie.

Mijnknltb.nl

• Ga naar www.mijnknltb.nl
  • Log in met jouw gegevens.
  • Ga naar "Geavanceerd Zoeken".
  • Kies voor "Opgeslagen weergaven".
  • Kies vervolgens voor "Lidmaatschappen Ledenadministrateur en VCL".
  • Vervang KNLTB Landelijk door jouw verenigingsnummer.
  • Druk op tab en vervolgens zoeken.
  • Klik op het Excel-icoontje.
  • Selecteer "Statisch werkblad met records van alle pagina's in de huidige weergave".
  • Klik op "Exporteren".
  • Sla het bestand op op je computer; klik op: "Opslaan op jouw computer".

KNLTB-IMPORT

Door een KNLTB-import te doen, worden direct alle nieuwe leden er ingezet en worden de passen geactiveerd.

Hieronder vind je de instructievideo. Daaronder staan de stappen nog met uitleg met afbeeldingen.

Hoe doe je dit?

Stap 1: Download via de website van de KNLTB de ledenlijst en sla het bestand op.

Stap 2: Open het tabblad “Gebruikersbeheer - Gebruikers” en klik onderaan

op:

Stap 3: Het scherm zoals in afbeelding 2 weergegeven verschijnt. Blader naar het juiste bestand.

N.B.: Voor bestaande gebruikers zullen alleen nieuwe passen aangemaakt worden als het jaar van uitgifte van de passen is veranderd. In dit geval zullen nieuwe passen aan bestaande rekeningen gekoppeld worden en blijft het saldo dus behouden.

Let op: Verander het “Jaar van uitgifte” op het moment dat de passen voor het nieuwe seizoen uitgegeven worden.

Stap 4: Klik op

Stap 5: Nu worden de gegevens van de leden weergegeven. Zie onderstaande afbeelding. Meteen is te zien onder het kopje 'nieuw?' welke leden nieuw zijn en welke al in het gebruikersbeheer stonden. Zij zullen dus hun al bestaande rekening behouden. De nieuwe KNLTB-pas wordt automatisch aan deze bestaande rekening gekoppeld.

Stap 6: Klik nu op:

En klik wanneer de melding verschijnt op “OK”. De import is voltooid. Je ziet de nieuwe leden nu ook in het gebruikersoverzicht terugkomen.